středa 10. října 2012

Farma

Naše reality show je velmi progresivní a tak pro pokrytí celého diváckého spektra jsme připraveni udělat cokoliv, a to stejné čekáme od soutěžících. Nyní se naše soutěž mění na reality show

"Farma"

O co půjde? Naši soutěžící byli právě vyzvednuti farmářkou Gill a odvezeni na mandlovou farmu. Zde obklopeni asi dvěmi tisíci mandloněmi, psem, kočkami, kozami, slepicemi a dalším nespočetným množstvím domácího zvířectva budou pracovat za ubytování a stravu. To se jim hodí, než seženou auto a práci, alespoň nebudou mít žádné náklady. Jak se jim asi povede?

 
Budíček je každý den v půl osmé, což hlavně zpočátku dělá potíže, přeci jen vyrovnání se s 10 hodinovým posunem času chvíli trvá. A když už to vypadá, že si na vstávání zvykají, posouvá se čas na letní, vstávají tedy o další hodinu dříve. Po snídani je čeká krmení zvířat. Mají na starosti kozy a slepice. Není to těžké, s kozami se nakone oba skamarádí, dokonce si vyzkouší dojení. Na Michalovi je znát nervozita, pokud jde o slepice - jakási fóbie z dětství. Místní kohout se totiž nerozpakuje a vrhá se lidem po nohách, když si hlídá svůj rajón. Lukáš si z toho ale moc nedělá a Michal si oddychne když si slepice bere Lukáš na starost. Každý den je čeká nějaká jiná práce. Úmorná práce s wapkou a čištěním betonových cihel je moc nebaví, o to více si užívají práce, kde se jezdí na čtyřkolce. Pletí zahrádky a stříhání křovin je příjemné zpestření. Každý den pracují alespoň 5 hodin. Pak si mohou dělat co chtějí. Protože vědí, že je bude čekat několik tajných úkolů, obhlížejí na kole okolí a pláže nedalekého oceánu. Po večerech se baví s farmáři, zlepšují si angličtinu a to všemi směry díky nevyčerpatelné zásobě historek a vtípků farmáře Grahama.
Hlavní činnost farmy jsou ale mandle. Blíží se první letošní farmářský trh. Kluci musí pracovat na přípravě všeho potřebného pro trh. Je třeba pomocí sofistikovaných technologií a přístrojů vylouskat a vytřídit 10 koleček plných surových suchých mandlí. Následně je vytřídit dle jakosti a proměnit na mandlové máslo, pražené mandle, kandované mandle, pikantní chilli-česnekové a solené. Vše zabalit a připravit na nedělní trh. Poslední den je třeba pracovat i večer aby se vše stihlo. Díky usilovné práci Michala a Lukáše se to stihlo. Zasloužili si tak nejen obědy a večeře, ale i přátelský vztah s našimi farmáři Gill a Grahamem. Vyvrcholením několikadenních příprav je nedělní trh v Blenheim, kde má mandlová farma svůj stánek. Lukáš se evidentně těší, Michalovi je to vcelku jedno, ale je rád, že se na chvilku dostane z farmy. Nedělní trh se vydařil. Lukáš prodával celý den ve stánku a byl ve svém živlu. Michal s Gill zatím tancovali na hudbu živé kapely ve firemních zástěrách a dělali tak reklamu stánku. Farmáři jsou velmi spokojení, prodalo se více než se čekalo. Gill dokonce kluky přemlouvá, aby zůstali déle, než měli původně v plánu.

 

Soutěžící ale stále očekávají, kdy jim produkce show přidělí slíbené auto. A proto je v jejich pohodě překvapíme nepříjemnou zprávou "Auto si musíte najít sami. Máte rozpočet 4000 novozélandských dolarů." Je vidět, že je to rozhodilo. Zpočátku neví, co si počít. Proto jim podle scénáře dává Graham (přezdívaný díky jeho technické zručnosti naším štábem McGiver) několik rad do života. Na co si dát pozor, co nebrat a co neprojde místní technickou. Kluci se vrhají na inzeráty v novinách, na internetu, objedou všechny backpakery (hostely) v okolí a vítězoslavně si domluví prohlídku slibně vypadajícího Vanu. Prodávající přijede až na farmu, aby i Grahamm (bývalý automechanik) mohl kouknout autu na zoubek. Soutěžící se už v dodávce Toyota Hiace s luxusní kempovou úpravou vidí na cestách. Grahamův výsledek prohlídky je zmrazí. Rez zamaskovaný novým nátěrem a laminátem by znamenal jasné neprojití na technické kontrole. Musí hledat dál. Prohlíží znovu všechny inzeráty a pomalu propadají zoufalství. S omezeným rozpočtem se dá pořídit jen 20let staré auto. A tak stará auta mají vždy nějaký problém nebo háček. Začíná se jim zdát, že Graham hraje proti nim. Jak to dopadne? Najdou auto?

 

A tady jsou galerie - jedna z FARMY a drůhá z prvních VÝLETů.

 

1 komentář:

  1. :-) tak tuto Farmu klidne budu sledovat:) jen zadnej duel kluci:)

    drzim pesti s autem, kdyby se dalo nejak pomoct, tak napiste:)

    http://www.autobase.co.nz/cars-for-sale/any-make/any-model/Van/0-0-8/page-1.htm?PriceTo=4000&SortBy=1&SortOrder=desc

    OdpovědětVymazat