sobota 29. září 2012

Christchurch, EQ City*

Abychom nebyli k soutěžícím tak krutí, čekala je na letišti v Christchurch "česká spojka". Většině českým cestovatelům známá "Hanka z Christchurch". Podle záznamů z kamer ve voze byli kluci velmi rozčarováni nad jízdou vlevo a dle všeho nás s nimi při řízení bude čekat plno dobrodružství. V Hei Hei čtvrti je konečně čekala opravdová postel a možnost spánku v leže. Vydrželi jen krátký pokec s rodinou Hanky, sprchu, nezbytné doplnění surovin v nedalkém Hub (shopping centru) a pak již zalehli. Ale hned kolem jedné ráno se oba probudili, aby po chvíli bloumání zase usnuli, holt hodiny v těle se přeřizují velmi těžko. Hned druhý den je čeká několik úkolů, když je zvládnou, zbyde i čas na zábavu.

Od produkce dostávají soutěžící tajnou zprávu "auto dostanete do 10. října, čekejte v okolí Blenheimu". Na základě této zprávy přemýšlí kluci, jak vydržet s pěnězi do získání auta a povolení k práci. Napadne je spásná myšlenka pracovat na WWOOF farmách, kde se pracuje za stravu a nocleh. Najdou si několik v okolí Blenheim, otázka je - kdy vyrazí?

Hned ráno po snídani vyráží splnit nezbytné úkoly, za půl hodiny mají vyřízeno: požádáno o IRD (daňové číslo nezbytné pro práci) a bankovní účet, kde jinde než u Kiwi bank. Vše, jak soutěžící zjistili, pořídíte na poště. Telefonní karty dostali jako speciální bonus od Hanky a tak mohou vyrazit do města. Okružní bus je zavezl k moři na kraji města, kde mohli obdivovat sílu moře. Sledovali racky, kteří se zabudovanými kamerami sledovali je, a divili se že rybáři (kompars) nic neulovili. No proč asi ? :))

Pak dojeli do centra města a zde s pusou do kořán obdivovali sílu země, která dokázala krásné město Christchurch pěkně pocuchat a potrhat. Pobořené centrum města se tak dalo sledovat jen přes plot a nebo, tak jak to udělal štáb soutěže, bus linkou "RED ZONE TRAVEL". Zajímavé to bylo, škoda že to naši soutěžící takhle pěkě neviděli.


Pro pozvednutí zkleslé nálady ze zbořeného centra vyrazili do jarem překypující a bující a kvetoucí botanické zahrady. K odpolednímu nám senzory hlásili u obou pokles aktivity, únava je dostiha. Pro povzbuzení jsme jim do cesty přihodili "cestovatelský pár co právě končí". Ti měli za úkol kluky povzbudit. Nyní navnaděni na Blenheim spěchali domů a rozhodi se vyrazit na sever hned zítra. Nakoupili na cestu, naplánovali si cestu na dva dny a ráno zaplatili za ubytování a již jim zbývá z 200 dolarů po všech útratách cca 40. To rozhoduje o způsobu přepravy, musí se dostat do Blenheimu zadarmo, tedy stopem. Půjde jim to ? Vezme někdo po nedávné vraždě stopařky dva kluky se 4mi batohy do 350 km vzdáleného města ?

Celá GALERIE.

* EQ = EartQuake = zemětřesení

 

1 komentář:

  1. Tak podle fotek, jste nakonec zvladli i stopovani v protismeru:-) a rovnou si stopnete BUS:D:D no pekne, tak hodne uspechu pri hledani prace.

    OdpovědětVymazat