středa 26. září 2012

Přesun na místo soutěže

Hlásíme se z Nového Zélandu. Cesta našich soutěžících proběhla asi takhle.



Kluci se nedočkavě nechali odvézt fanynkami na letiště v 3 hodinovém předstihu a při loučení by se daly kapesníčky ždímat. Jen Lukáš s Michalem si drželi "poker face". Zavazadlový limit 12 a 30 kg na každého zvládli hravě a stačilo jim 19 a 7 kilo. Že by jim něco chybělo ?


Batohy proměněné na zámotky a kluci plni optimismu se nalodili na palubu boeingu 747 a vyrazili. Mohli jsme sledovat jak plni nadšení zkoumají nabídku filmů a her, aby nakonec nevěděli na co koukat dříve.

Po 12 hodinách letu a přistání v Seoulu už byla znát lehká únava a trochu i nechuť do dalšího létání. Ale co naplat, osvěženi zmrzlinou ze zeleného čaje a 5 ti hodinách bloumání vlezli dobrovolně do dalšího letadla.

Zde už zkušeně zapředli rozhovor s korejskou soutěžící z minulého ročníku a přímo sosali informace co je čeká. Trochu je uklidnilo co bude na ostrově, trochu znervoznilo co se může dít u strážců ostrova. Příběhy o 5ti hodinových výsleších a případném nevpuštění kluky znervoznilo. Na uklidnění jim alespoň Hei Jouh vysvětlila jak si připravit korejskou večeři která se právě servírovala


Dlouho očekávaná pevnina byla tady. Přistáli v Aucklandu a vydali se s velkým otazníkem k imigračním úředníkům.

Razítko do pasu přistálo nečekaně hladce, teď ještě kontrola zda nevnáší zakázané předměty, živočichy, rostliny, semena a tak dále. Jsou boty a stan dost čisté ? Po chvíli napětí se dozvíme nečekané. Soutěžící byli dokonce pochváleni a vpuštěni bez výhrad. Soutěž pokračuje. Dobrá práce. Pochvala patří hlavně Michalovi, který stan čistil. A teď kam kluky posíláme ?

Na nebezpečné místo - město Christchurch. Místo které nepěkně poničilo zemětřesení. Tak jako se město musí znovu postavit na nohy, symbolicky stejný úkol čeká Michala a Lukáše. Musí si zajistit zázemí a zabezpečit určitý komfort (zejména vyrovnat 10 ti hodinový časový rozdíl)

Poslední let z Auclandu do Christchurch trvá už jen 90 minut, ale počkat si na něj kluci musí dalších 5 hodin. Znají cíl. Mají nad čím přemýšlet.
Příště uvidíme jak si poradili tam.

Celá galerie z letu TADY.



 

1 komentář:

  1. tak hlavne ze jste tam:D ted uz vas odtama nikdo nedostane:D

    tady trochu dopingoveho materialu v navodu jak strihat ovce :
    http://www.youtube.com/watch?v=rk9uv5QFShE

    OdpovědětVymazat