neděle 3. února 2013

Že by...konec Vykiwených?

Zdánlivá pohoda, ale ... blíží se konec Vykiwených?

Když jsme naposledy opouštěli Vykiwené, chtěli jsme je nechat odpočinout v pohodě na sadu. A opravdu, Vykiwení si užívali: krásné prostředí a ubytování, fajn práci a příjemnou společnost komunity spolupracovníků. Užívali si tak moc, že na sadu zůstali půl druhého měsíce... a tím znudili naše diváky, kteří se vždy dožadují nových zážitků a akce.

Naše produkce si proto vymyslela záludnost, jak věci zase trochu rozhýbat a otestovat spolupráci soutěžících. Zařídili jsme, že byl Michalův byt v Praze dokonale vytopen prasklým potubím. Schválně, jak si s tím ze Zélandu poradí?

Když se to Michal dozvěděl, byl z toho hodně špatný a uplně vynervovaný. Dlouhodobý výpadek z nájemného (kterým pokrývá splátky hypotéky) by pro něj totiž mohl znamenat konec cestování. Začal s pomocí rodiny a známých na dálku řešit, co se dá. V nejhorší chvíli se pro psychickou podporu obrátil na Lukáše... Ten rozdal pár rad, co by udělal, ale psychická podpora od něj nepřišla. Tento zádrhel ve vzájemné spolupráci byl pro Michala zklamáním, po kterém začal zvažovat své další setrvání v soutěži.

Že by to naše produkce s tím vytopením přehnala? Když za námi přišel psycholog pořadu, říkal "máme problém, Vykiwení spolu nemluví". A skutečně, Michal přišel v noci do zpovědnice, požádal nás o pauzu od Lukáše nebo konec soutěže. A pak usnul ve zpovědnici.

Soumrak Vykiwených?

Stáli jsme před těžkým úkolem (je to trochu proti pravidlům soutěže), ale nakonec jsme dali Lukášovi tajný úkol - najdi si ubytování, na nic se neptej a odstěhuj se ze sadu. Práci si zatím ponech. Michal zase dostal úkol ignorovat Lukáše. Snad se dočasným vynuceným odloučením napraví vztahy mezi soutěžícími.

Oba se se svým úkolem poprali se ctí. Lukáš si pronajal levný pokoj ve městě, a získal tím i zajimavé zážitky a setkání s místními a také se odloučil od české komunity a musel více konverzovat v angličtině. V sadu se pak snažil mluvit s Michalem, ale ten ho podle svého úkolu statečně ignoroval a splnil tak naší podmínku odloučení.

Doufáme, že to trochu pomohlo překonat ponorku, protože potřebujeme, aby soutěžící pokračovali v cestování a to hned za pár dní, kdy je pošleme překonat Kepler Track ve Fjordlandu, plném úmorných sandflyes, úžasných výhledů a krásné přírody. Jestli jim pauza pomohla vše překonat uvidíte již brzy..

My zatím stále sušíme vytopený Michalův byt, ale pečlivě sledujeme co se děje u Vykiwených.

 

1 komentář: